donderdag 17 april 2014

Recensie

Bloed en blote vrouwen
Is niet altijd het recept van een goede horrorfilm

Het was zondagmiddag en ik keek even rond op Netflix of er nog een leuke film te bekijken was. Die dag had ik even zin in een horrorfilm en keek daarom bij de categorie horror. Mijn oog viel op de film Hostel. Ik wist niet wat ik kon verwachten en heb de volle 94 minuten bekeken. Achteraf was ik teleurgesteld en vroeg mezelf af of ik mijn tijd niet beter had kunnen besteden.

Hostel is een Amerikaanse horrorfilm uit 2005 onder de regie van Eli Roth. Het is te vergelijken met de Saw-series of The Hills Have Eyes De film is opgenomen in Slowakije. Het eerste vervolg op de film verscheen in 2007 als Hostel: Part II. Hostel won een Empire Award voor beste horrorfilm maar critici schreven ook dat de beelden te sadistisch en onmenselijk waren. Bovendien waren er klachten uit Slowakije dat dit land onterecht als een barbaars, arm en corrupt land wordt neergezet. En geef ze eens ongelijk.

Het verhaal gaat over twee Amerikaanse backpackers genaamd Paxton en Josh die naar Amsterdam afreizen Daar ontmoeten ze de IJslander Oli en gaan als trio verder. De jongens komen in een ruzie waarna de Russische Alexei  hun een slaapplek aanbiedt en adviseert naar Slowakije te gaan vanwege de mooie, hitsige vrouwen.
In het hotel aangekomen blijkt al snel dat Alexei gelijk had. Ze hebben meteen raak. Na een hoop sexscénes worden ze de volgende morgen wakker en ontdekken ze dat Oli en een Japans meisje verdwenen zijn.
De volgende avond worden Paxton en Josh gedrogeerd. Paxton wordt opgesloten in een kast en Josh wordt wakker, vastgebonden aan een stoel. Een man komt binnen, martelt Josh met een boormachine en snijdt zijn keel door
Paxton probeert Josh te vinden samen met Kana, de vriendin van het Japanse meisje. Hij vraagt het aan de twee Oostblok-meisjes en zij brengen hen naar een verlaten fabriek. Daar worden Paxton en Kana gevangen genomen. Paxton weet vrij te komen en de martelaar zaagt in zijn eigen been. Paxton komt erachter dat hij in een club terecht is gekomen waar rijkaards geld betalen om mensen te martelen. Hij weet Kana te bevrijden. Kana's oog is echter net verminkt door een gasbrander. Ze vluchten  en weten hun achtervolgers af te schudden. Ze bereiken het station. Kana ziet haar spiegelbeeld en pleegt daarom zelfmoord door voor een aankomende trein te springen. Paxton stapt in de trein en komt daar de martelaar van Josh tegen. Paxton overvalt hem en snijdt zijn keel door.
Jay Hernandez die de rol van Paxton speelt is een Amerikaanse acteur van een Mexicaanse afkomst. Hij heeft onder meer in het romantische drama Crazy/Beautiful gespeeld maar Hostel was tot nu toe het hoogtepunt van zijn carrière.

De film is erg langdradig en saai om naar te kijken. Dit komt omdat er weinig verhaal in zit en weinig opbouw. De regisseur wilde gewoon na de sexscènes zo snel mogelijk een hoop bloed naar voren brengen zodat de kijkers wel moesten schrikken. Helaas, dit lijkt niet te werken. Ik ben op een geen één moment in de film geschrokken. Terwijl deze film toch echt staat genoteerd als horror. Kortom bloed en blote vrouwen is niet altijd het recept van een goede horror.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het een goede tekst. Je hebt een goede inleiding. Het is goed dat je vertelt waar het verhaal over gaat, alleen jammer dat je de hele film al verklapt. Je vertelt wat je ervan vindt en daar geef je goede argumenten bij. Je tekst is goed afgestemd op het publiek. Je hebt een heldere lay-out. Ik heb geen spellingsfouten ontdekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een goed geschreven tekst. Erg prettig om te lezen. Er zitten geen spellingsfouten in, maar wel een paar kleine zinsopbouwfouten. Bijvoorbeeld in de tweede zin: 'maar critici' voor het woordje maar hoort een komma te staan.

    De lay-out is zeer goed verdeeld in de verschillende deelonderwerpen en de kleine deeltjes daarin.

    Het is goed dat er veel achtergrondinformatie wordt gegeven over de regiseur, de acteurs, de ontvangst van de film door critici, het verhaal en ga zo maar door. Van mij had de samenvatting van het verhaal wel een stuk korter gemogen en het zou beter zijn geweeest als niet alles werd verklapt.

    Je hebt een duidelijke oordeel over de film en goede argumenten erbij.

    BeantwoordenVerwijderen